Blog

MEDZINÁRODNÝ DEŇ VÝŽIVY A DEŇ BOJA PROTI HLADU

11.10.2012 19:49

Svetová zdravotnícka organizácia vyhlásila 16.október za Medzinárodný deň výživy a boja proti hladu. Tomuto dňu  nezostali ľahostajní ani prváci námorníci z 1.B. Spolu sme sa rozprávali o tom, že pre zdravie ľudí je dôležité nielen to, či dostatočne jedia, ale aj čo jedia. Zdravá výživa je to najdôležitejšie! Spoločne sme si prichystali malé raňajky. Pripravili sme si chutnú nátierku, ktorou sme si natreli zdravý chlebík. Pri jedle sme mysleli aj na tých, ktorí v rozvojových krajinách umierajú od hladu. Venujme teda tomuto problému veľkú pozornosť.   

 

Náš prvý veľký úspech

08.10.2012 20:18

Naši námorníci sa zapojili do celoslovenskej výtvarnej súťaže Slovenský výskumník / výskumníčka. Porota udelila ocenenie:

    2. miesto získala -  Katarína Kubicová

 3. miesto získala  - Nikol Dvořáková

Dievčatá srdečne vám blahoželám!

Úcta k starším

08.10.2012 19:54

Jeseň nie je významná iba tým, že nám ponúka plody a hýri krásnymi farbami. Je to aj čas, kedy pri príležitosti Mesiaca úcty k starším vyjadrujeme svoj obdiv naším babkám a dedkom. Veď práve veľa zážitkov, tajomstiev, lásky a starostlivosti sme zažili u starej mamy, starého otca či babky a deda. Právom Vám patrí naša vďaka. Prímite od nás kytičku kvetov. 

Jedno jablko denne...

02.10.2012 14:01

Jedno jablko denne zvyšuje našu celkovú pohodu...Túto informáciu sme sa rozhodli vyskúšať aj mi žiaci námorníci z 1.B. Priniesli sme si jabĺčka, ktoré sme ochutnali. Po ochutnávke sme sa pustili aj do vystihovania a lepenia. Rozšírili sme si poznatky a prežili v škole chvíle plné radosti. 

Pasovanie za prvotriedneho námorníka!

26.09.2012 20:28

Dňa 26.9. bol v živote našich námorníkov veľmi významným dňom. Boli pasovaný za riadnych žiakov a prijatí do cechu školského. Nebolo to však jednoduché.Celou udalosťou ich sprevádzal námorník Kvapko a námorníčka Beláska.V tento slávnostný deň museli prváci námorníci  pomôcť Kvapkovi a Beláske prekonať prekážky a preukázať svoju šikovnosť. Po úspešnom zdolaní všetkých prekážok ich čakolo prekvapenie. Námorník Kvapko ich pasoval za prvotriednych námorníkov  a prijal ich do cechu školského. Deti si prevzali slávnostný certifikát, námornícku čiapku a sladkú odmenu, ktoré im budú tento dôležitý okamih v živote pripomínať.

Prvý deň v škole

24.08.2012 11:54

Sen o rozprávkovej škole sa dnes pre deti stal skutočnosťou.Slávnostne sme ich privítali.Sladká odmena, sľub námorníka, radosť, očakávanie, noví kamarát či kamarátka to bol prvý dotyk so školou, ktorá dúfam, že pre všetkých bude len miestom radosti z poznania a príjemných pocitov. 

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5